Evenemanget har varit

Korvdagar på Riche

Matkultur / Restaurang

Korvdagar på Riche

Korvdagar på Riche Prisvinnande korv på menyn när

Prisvinnande korv på menyn när Riche presenterar årets korvdagar

Den 6 mars inleds korvdagarna på Riche. Under sex dagar erbjuder restaurangen välsmakande kvalitetskorv för alla smaker. Till årets korvdagar har kökschefen Thomas Mortensen och Riches kreativa ledare Tommy Myllymäki komponerat fem korvanrättningar med utgångspunkt i fem råvaror; Anka, gris, pilgrimsmussla, kalv och lamm.

Lammkorven på bog, bräss och tunga är den korv som medverkade till att Tommy Myllymäki vann andrapriset i, Bocusse Dʼor 2010, världens främsta mattävling. Korven är smaksatt med vitlök och rosmarin, därefter dubbelpanerad i svartbröd och sedan friterad. Varje korv är dessutom matchad med en rekommenderad öl.

"Korv är enkel mat, enkel att tycka om. Men att tillaga korv är en utmaning oavsett om man försöker övertyga en jury eller står själv hemma vid spisen. Korvdagarna är vår chans att servera god kvalitetskorv för alla smaker", säger Thomas Mortensen, kökschef på Riche.

För de som missar Korvdagarna på Riche kommer en kalvkorv tas fram i samarbete med Taylors and Jones. Under en månads tid kommer korven att finnas till försäljning hos Taylors & Jones, Cajsa Warg, Butcherʼs Wife och andra kvalitetsbutiker runt om i landet.

Korvdagarna på Riche pågår från den 6 till den 11 mars.

Korvmeny:

Anka:
Smaksatt med anklårsconfit och anklever serveras med spetskål, steksky och tryffelpotatispuré.

Lamm:
En lammkorv på bog, bräss och tunga, smaksatt med vitlök och rosmarin, därefter dubbelpanerad i svartbröd och sedan friterad. Serveras med getostgratinerad purjolök och lammsky.

Pilgrimsmussla:
Serveras med ceviche på rostade grönsaker och pumpapuré.

Kalv:
Smaksatt med citron, salvia, parmesan och vitlök. Serveras med liten gryta med tomat, oxmärg och vita bönor.

Gris:
Bangers and mash. Serveras med lök och steksky


Riche öl:
Till årets korvdagar så presenteras för första gången också Riches egna öl. Ölet är framtaget för speciellt för korvdagarna.
Det är Johan Lagergren, sommelier på Riche och tidigare utsedd till Sveriges bästa sommelier, som har tagit fram ölet. Ölet är en Indian Pale Ale och passar utmärkt till flera rätter på korvdagarna.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Korvdagar på Riche

Riche

Websida

http://www.riche.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Birger Jarlsgatan 4

Spara intressen för Korvdagar på Riche
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Korvdagar på Riche

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Korvdagar på Riche

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Veckodagar
Pågår mellan:
07 mars 2012 - 12 mars 2012
Måndagar: 17:00 - 00:00
Måndagar: 17:00 - 00:00
Måndagar: 17:00 - 00:00
Tisdagar: 17:00 - 02:00
Tisdagar: 17:00 - 02:00
Onsdagar: 17:00 - 02:00
Onsdagar: 17:00 - 02:00
Torsdagar: 17:00 - 02:00
Torsdagar: 17:00 - 02:00
Fredagar: 17:00 - 02:00
Fredagar: 17:00 - 02:00
Lördagar: 17:00 - 02:00
Lördagar: 17:00 - 02:00
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Riche Restaurang
Brasserie på Birger Jarlsgatan
Matkultur / Restaurang Urban Deli Nytorget
Restaurang, chark, mataffär och bageri
Matkultur / Restaurang Urban Deli Sickla
Butik och restaurang på Hesselmans Torg
Matkultur / Restaurang Kött & Fiskbaren
Restaurang och butik på Gamla Brogatan
Matkultur Pärlans Konfektyr
Kola på Nytorgsgatan
Jag söker
Laddar guider...