Evenemanget har varit

Benda Bilili

Film

Benda Bilili

Benda Bilili Film på Södra teatern

Film på Södra teatern

Benda Bilili [COD/FRA]
Filmen som fick stående ovationer i Cannes i år!

BENDA BILILI av Renaud Barret, Florent de La Tullaye, Frankrike/Kongo, Filmen om musikgruppen Staff Benda Belili från Kongo-Kinshasa, följer en grupp halta, rullstolsbundna, hemlösa musikers fantastiska framgångssaga från repetitionerna på gräsmattan i stadens zoo till hyllade konsertturnéer i Europa.

Staff Benda Bilili beskrivs inte sällan som en grupp paraplegiska gatumusikanter som lever i på gataorna i Kinshasa Men det är inte deras historia och predikament som gjort dem till föremål för filmen av Florent de La Tullaye & Renaud Barret och beryktade världen över under de senaste åren. Faktum är att musiken vittnar om en oböjlig kraft, fragil finstämdhet och ofantlig skönhet som är mycket ovanlig och unik. Det är kongolesisk rumbafunk när det låter som bäst. Tankarna leder till Havanas trubadurer, Kingstons toastare och soulens självaste Gudfader. De nya kongolesiska stjärnorna Staff Benda Bilili har efter livet på gatorna nu släppt sin debutskiva, Tres Tres Fort (Crammed Discs). Materialet spelades in under bar himmel huvudsakligen i Kinshasas zoologiska trädgård med ett dussin mikrofoner (bland annat en som används av Jacques Brel), en lap top och hundra meter långa kablar som kopplats till en övergiven bar i närheten. Allt som hänt därefter kan betraktas som en internationell dundersuccé.

De franska regissörerna Renaud Barret och Florent de La Tullaye har följt gruppens utveckling under fem år, från gatuliv och fattigdom till hotell och stora musikfestivaler i Europa. Staff Benda Bilili lever ett vagabondliv på Kinshasas gator. De flesta i bandet har någon form av handikapp som gör att de inte kan gå, så de och deras följe glider runt på gatorna i “Mad Max"-liknande “sittcyklar" och fullständigt äger Kinshasa - de är det coolaste gänget i stan, alla vet vilka de är.

De socialiserar med alla de stöter på, röker gräs, retas med apor, agiterar politiskt, slåss med tjuvaktiga kortvuxna och plockar upp barn i bandet som visar sig ha en extraordinär musikalisk talang. Men framför allt sitter de bara och spelar sin fantastiska rumba på sina hemsnickrade instrument för alla som vill höra på.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Benda Bilili

Södra Teatern

Pris

70 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1

Spara intressen för Benda Bilili
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Benda Bilili

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Benda Bilili

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Södra Bar
Bistro med utsikt
Bar / Restaurang Södra Sällskapet
Favoriter ur det franska och svenska
Film / Barn & Familj Babybio
Bio för föräldralediga på Biografteatern
Film / Matkultur Filmfrukost
Biografteatern Rio
Jag söker
Laddar guider...