Evenemanget har varit

Elliott Murphy [USA]

Konsert

Elliott Murphy [USA]

Elliott Murphy [USA] Kägelbanan - Södra Bar

Kägelbanan - Södra Bar

The Second Annual Stockholm Piano Show

Det är inte så länge sedan som det var långt mellan Sverigebesöken för Elliott Murphy. Glädjande nog är så inte fallet längre. Elliott återvänder nu för tredje året på raken till Kägelbanan och tar även denna gång med sig sitt helfranska kompband, The Normandy All Stars. I fjol hade vi övertalat Murphy att spela piano på några låtar på spelningen på Kägelbanan och hade vi anat att det skulle slå så väl ut som det gjorde hade vi säkerligen startat traditionen med "piano shows" tidigare.

Elliott debuterade 1973 med det näst intill kultförklarade albumet Aquashow. Hösten 2009 släppte han Alive in Paris, en kombinerad CD/DVD från konserten som avslutade den tre veckor långa utställningen om hans liv och karriär som gick i Paris september 2008. Däremellan har det hunnit bli ett tretti-tal album och ett antal klassiska låtar som Dimonds By The Yard, Just A Story From America, The Fall Of Saigon, Sonny och Green River. Elliott har kultstatus bland vänner av amerikansk rock med folkanslag. 60 år fyllda är han i princip på ständig turné och gör över 100 spelningar varje år. Han är inte bara generationskamrat med kollegan Bruce Springsteen, utan också god vän med Bossen som gärna bjuder upp honom på scen när E Street Band gästar Paris där Murphy bor sedan tjugo-talet år.

Elliott och The Normandy All Stars utgör solid enhet där Murphy på ett strålande sätt kompletteras av den franske gitarrvirtuosen Olivier Durand, Alan Fatras på trummor och Laurent Pardo på bas. Den här gången har Elliott en av Sveriges kanske intressantaste "nya" liveakter, Slowman Band, som förband på scenen i baren. Tidigare i år släppte Slowman sitt andra album och - precis som vid debuten 2008 - fick den egna blandningen av riffbaserad modern blues, rock, soul och alt-country snabbt fäste på radiostationer runt om i Europa.

Lägg till en tagg
Arrangör av Elliott Murphy [USA]

Södra Teatern

Pris

310 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.sodrateatern.com

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1–3

Spara intressen för Elliott Murphy [USA]
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Elliott Murphy [USA]

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Elliott Murphy [USA]

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Södra Bar
Bistro med utsikt
Bar / Restaurang Södra Sällskapet
Favoriter ur det franska och svenska
Restaurang Etablissemanget
Husman och franskt på Södra Teatern
Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Jag söker
Laddar guider...