Evenemanget har varit

Elliott Murphy

Konsert

Elliott Murphy
Kägelbanan

The Fifth Annual Stockholm Piano Show

Elliott Murphy har uppnått något av kultstatus bland vänner av amerikansk rock med folkanslag. Trots att han fyllt 64 år är han i princip ständigt på turné och gör uppemot 100 spelningar varje år.

Med ett kritikerrosat album, It Takes A Worried Man, en framgångsrik efterföljande duo-turné i våras och ett par succébetonade kvällar ombord på Ångfartyget S/S Blidösund i somras i ryggen återvänder Elliott tillsammans med The Normandy All Stars till Stockholm och Kägelbanan för femte året på raken. Som rubriken antyder har vi fått honom att spela piano på scen ännu en gång, något som han bara gör på den här spelningen i Stockholm !!

Murphy debuterade 1973 med albumet Aquashow som mottog översvallande recensioner i musikpressen. Så sent som 2004 hyllade prestigefyllda tidningen UNCUT plattan som en tidlös klassiker. Sedan debuten har det med jämna mellanrum kommit ut nya album och med årets fullängdare räknas de nu till 32 stycken.

Elliotts kompband, The Normandy All Stars, utgör en solid enhet där gitarrvirtousen Olivier Durand, basisten Laurent Pardo och Alan Fatras på trummor kompletterar honom på ett alldeles utmärkt sätt.

Den här helkvällen inleds av Basse Wickman. Basse har genom åren, både som låtskrivare och musiker, varit trogen sina rötter och ideal. I dag är han en artist som på ett briljant sätt förenar visans poesi med rockens kraft. Något som tydligt framgick av hans projekt med Magnus Lindberg som resulterade i det hyllade albumet Vita Lögner + Svarta Ballader Vol 1 på Capitol Records. Den här kvällen kommer Basse att framföra sin musik i dess mest avskalade form med massor av värme, närhet och nerv.

Entré: 330 kr inkl. serviceavgift
Åldersgräns: 18 år

Dörrar: 19:00
På scen: 19:30
Konserten slutar ca 23:00

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Elliott Murphy

Södra Teatern

Pris

330 kr

Websida

http://www.sodrateatern.com

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke torg

Spara intressen för Elliott Murphy
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Elliott Murphy

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Elliott Murphy

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Jag söker
Laddar guider...