Evenemanget har varit

Fallulah

Konsert

Fallulah

Fallulah Kägelbanan

Kägelbanan

Ny lysande stjärna på indiehimlen

Support: Dante

2010 föddes det en ny lysande stjärna på den danska pophimmelen. Med sitt debutalbum "The Black Cat Neigbourhood" och singeln "Bridges" steg Fallulah fram och visade att hon är den intressantaste danska indieartisten på länge.

Möjligen var det oväntat att den 25 årige Maria Apetri, som är Fallulahs riktiga namn, skulle få ett sådant direkt genomslag. Det är inte ofta ett debutalbum får sådan uppskattning från både press och publik. Men desto mer man lyssnar på hennes experimentella och rytmiska pop, med toner som ekar Bat For Lashes, Florence & The Machine, och Jenny Wilson, desto mer självklart känns det att framgångarna kom så snabbt.

"Bridges" blev den mest spelade låten i danska P3 förra året, "The Black Cat Neigbourhood" som legat på den danska hitlistan i snart 20 veckor sålde guld i början av det nya året, Fallulah kammade hem det största priset på danska P3 Guld, hennes nya singel "Out of it" har legat på topplistan sen den släpptes i början av januari, i Sverige har låten "I Lay My Head" spelats flitigt på radio… Listan på Fallulahs genombrott kan göras hur lång som helst.

Om man ovanpå detta lägger Fallulahs intensiva, kantiga, och vackra liveframträdanden så får man en tydlig känsla av att det internationella genombrottet inte är långt borta. Resten av Europa visar redan stort intresse för Fallulah och hennes passionerade, fotstampande, hanklappande pop.

I maj kommer Fallulah till Sverige på en kortare turné, den första någonsin på denna sida sundet. 2010 må ha varit året då Maria Apetri gick från att vara debutant till att bli Fallulah med hela Danmark. 2011 är året då hon på allvar blir en artist att räkna med i resten av världen.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Fallulah

Södra Teatern

Pris

150 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.sodrateatern.com

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1–3

Spara intressen för Fallulah
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Fallulah

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Fallulah

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Nattklubb Le Bon Palais
Nöjespalats på Barnhusgatan
Jag söker
Laddar guider...