Evenemanget har varit

Grant-Lee Phillips

Konsert

Grant-Lee Phillips

Grant-Lee Phillips Kägelbanan

Kägelbanan

Rock och folk med lysande stjärna på Americana himlen

Som frontman i hyllade 90-tals bandet Grant Lee Buffalo växte Grant-Lee Phillips fram som en av de starkast lysande låtskrivarna på Americana himlen. Efter en framgångsrik men kort karriär upplöstes bandet 1999 och Grant-Lee Phillips gick vidare med en solokarriär. Den karriären har nu resulterat i ett sjunde studioalbum, Walking in the Green Corn som han beskriver som sitt mest personliga hittills. Phillips har ofta jämförts med Neil Young, Van Morrison och Bob Dylan.

Inspirationen till albumet kommer i mångt och mycket från hans egna rötter, med förfäder både i det "gamla landet" Europa samt bland Amerikas ursprungsinvånare (hans farmor var Creek indian). Texterna behandlar ofta den tematik som finns i hjärtat på den amerikanska folksjälen, identitet.

Grant Lee Phillips växte upp i Stockton, Kalifornien. När han var 19 flyttade han till Los Angeles där han varvade studier vid UCLA och att tjära tak med att på helgerna spela med sitt band. Idag har han en trogen skara anhängare bland fans och kritiker. Han framträder både som artist, komiker och filmkompositör och hans musik har spelats i en rad filmer och tv-produktioner; Velvet Goldmine, Vänner, The Gilmore Girls, Six Feet Under, Greys Anatomy för att nämna några.

Nyligen samarbetade han med Helios Dance Theater i en modern uppsättning av Homers Odyssén. Föreställningen som hette The Lotus Eaters visade på Grant Lee Phillips talang för att mixa orkestral musik med experimentell sång. Kommande engagemang inkluderar The Forum Mark Taper i Los Angeles och The Symphony Space i New York City.

Walking in the Green Corn är inspelad tack vare crowd funding. Detta blir hans första spelning I Sverige på nio år och vi vågar lova en magisk afton på Kägelbanan.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Grant-Lee Phillips

Södra Teatern

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1–3

Spara intressen för Grant-Lee Phillips
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Grant-Lee Phillips

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Grant-Lee Phillips

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Jag söker
Laddar guider...