Evenemanget har varit

John Grant

Konsert

John Grant

John Grant Kägelbanan

Kägelbanan

Fängslande singer-songwriter

Med svarthumoristiska texter, briljanta vokalharmonier och sin lena baryton kommer kritikerhyllade och albumaktuelle John Grant till Sverige i sommar.

Sedan 2004 då Denver-bandet The Czars splittrades har frontmannen John Grant haft en extraordinär resa. Från en punkt där han inte trodde att han skulle kunna göra musik igen, en tuff kamp mot missbruk, en diagnos som HIV-positiv till två kritikerhyllade album, samarbeteten med namntunga artister samt utmärkelser och vunna priser.

John Grants debutalbum "Queen of Denmark" som spelades in tillsammans med bandet Midlake fick strålande kritik och hamnade högt på mångas årsbästalistor för 2010. Tidningen MOJO utsåg debuten till årets främsta alla kategorier. Lyssnaren bjöds på en häpnadsväckande låtkvalitet utifrån en hänförande melodikänsla. Ett okonstlat självutlämnande tilltal där missbruk, kränkningar och tragedier omsattes i stort berättande och svart humor.

Den rykande färska uppföljaren "Pale Green Ghosts" har fått strålande omdömen och kommer högst troligt ligga i den absoluta toppen när 2013 års starkaste album ska sammanfattas. När man lyssnar på hans pulserande elektroniska ljudlandskap känns det fullt logiskt att John Grant först kom till Sverige för att spela in det här albumet med Andreas Kleerup. När inte det fungerade åkte han i stället till Island (där Grant nu även är bosatt) och spelade in med Biggi Veira från Gus Gus.

John Grant är en helt unik artist. Han har ett eget tilltal i både musik, röst och framför allt sin ofta fantastiska lyrik. Grant lyckas med det svåra att vara både personlig, närmast privat, och genuint allmängiltig på samma gång. Räkna med att bli trollbunden.

Samarr. Live Nation

Entré: 260 kr
Åldersgräns: 18 år
Dörrar: 19:30

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av John Grant

Södra Teatern

Pris

260 kr

Websida

http://www.sodrateatern.com

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1–3

Spara intressen för John Grant
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för John Grant

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för John Grant

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Jag söker
Laddar guider...