Evenemanget har varit

Karima Nayt [ALG]

Konsert

Karima Nayt [ALG]

Karima Nayt [ALG] Etablissemanget

Etablissemanget

Karima Nayt [ALG]

Trollbindande sångerska med viktiga budskap

Karima Nayt är sångerska, modern dansare och skådespelerska från Algeriet - en multiartist som har trollbundit publik över hela världen och som nu presenterar sitt första album "Quoi d autre?".

Karima började sin karriär som dansare i Algeriets Nationalballett samt som skådespelare både på scenen och på film. Snart bestämde hon sig för att flytta till Kairo där hon kom att jobba som solistdansare i Kairo Operans moderna danskompani i åtta år, och hon blev också sångerska med den världsberömda musikern och kompositören Fathy Salama och hans grupp "Sharkiat", den enda musiker från arabvärlden som vunnit en Grammy och BBC-award. 2007 träffade Karima den svenska musikern Fredrik Gille som då gjorde ett längre musikprojekt i Kairo. Tillsammans började dom skriva musik och så började ett nytt samarbete tillsammans med musiker från Sverige. Som resande artister fick dom träffas där dom jobbade för tillfället för att skriva musik - Egypten, Schweiz, Frankrike, Algeriet, Tunisien, Dubai, Sverige... resorna blev många men sakta ledde det fram till materialet till hennes första album som släpps i slutet av Januari 2011 av det Malmöbaserade skivbolaget ajabu!.

Detta är ett helt nytt akustisk projekt med sånger på arabiska och franska - hennes två modersmål och med instrument som akustisk gitarr, kontrabas, Argentinsk bandoneon och slagverk, som tillsammans med Karima´s sång blir något helt nytt som inte hörts förut - varken i Europa eller arabvärlden. Karima är ingen typisk sångerska som bara sjunger om brustna hjärtan, sångerna handlar om sociala problem i arabländerna, bl.a om kvinnors roll och om ungdomarna som lämnar allt för att söka lyckan i Europa.

Fri entré

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Karima Nayt [ALG]

Södra Teatern

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke torg 3

Spara intressen för Karima Nayt [ALG]
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Karima Nayt [ALG]

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Karima Nayt [ALG]

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Etablissemanget
Husman och franskt på Södra Teatern
Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Jag söker
Laddar guider...