Evenemanget har varit

Kumbia Queers

Konsert

Kumbia Queers

Kumbia Queers Södra Bar

Guider
Södra Bar

1000% TropiPunk!

Frukt & Grönt öppnar säsongen med en kväll som kommer att bli historisk. Vi är otroligt stolta över att presentera: Kumbia Queers!

De ser ut som ett genuint punkband men icke. Det här handlar om rytmdriven, fotstampande cumbia levererad av sex brudar med a t t i t y d. Det hela började med covers - bandet lånade låtar av the Cure, Ramones, Black Sabbath, Madonna - och "cumbifierade" dem. Texterna ändrades och handlar nu uteslutande om kvinnor. Madonnas La Isla Bonita blev La Isla Con Chicas, Black Sabbaths Iron Man handlar i Kumbia Queers tappning om svårigheterna för en metalbrud och en cumbiera (cumbia-fan) att förenas. Men greppet om cumbian har blivit alltmer stilsäkert och gruppens andra album Gran Estafa Del Tropipunk (2010) producerades av ingen mindre än Pablo Lescano, en av förgrundsgestalterna inom argentinsk cumbia. Till hösten släpper de nya albumet "Pecados Tropicales" på labeln Comfortzone, och vid det här laget har de spelat kors och tvärs över den latinamerikanska kontinenten - från kvinnofängelset i Buenos Aires till Mexikos gayparad. Men det är första gången vi får chansen att avnjuta dem i Stockholm!

I vanlig ordning blir det ett mischmasch av tropiska stormar och terser och treoler, frukt och fest och happy drinks. Maja, Casandra, Robban och Uffe spelar skivor och feministiska bailefunk-kollektivet As Jinganas Forever värmer upp. De här damerna är kända för att få dansgolvet att explodera och publiken att rodna med sina humoristiska texter som handlar om allt mellan svartsjuka, trashad vänskap, sexism och den fantastiska brasilianska rätten açaí.

Bienvenidoooooos amigos!

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Kumbia Queers

Södra Teatern

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1–3

Spara intressen för Kumbia Queers
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Kumbia Queers

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Kumbia Queers

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Södra Bar
Bistro med utsikt
Bar / Restaurang Södra Sällskapet
Favoriter ur det franska och svenska
Restaurang Etablissemanget
Husman och franskt på Södra Teatern
Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Jag söker
Laddar guider...