Evenemanget har varit

Love Antell

Konsert

Love Antell
Södra Teatern

En av de främsta Stockholmsskildrarna i modern tid

DöDEN PARTY! Den här kvällen blir något alldeles extra, missa det inte! Prisade poeten Jenny Wrangborg och "säkert en hemlig gäst" gör sällskap med Love på scen. Teet och Terry vänder plattor i Södra Bar efter spelningen fram till 01.00.

Att det skulle vara så svårt för Stockholm att producera en manlig popikon av Göteborg-kaliber. Det dröjde så länge att Love Antell tvingades upp på pallen, även om han alltid varit den solklara kandidaten. En gång i tiden var Love drivet i Florence Valentin. Sedan blev han ett driv i Perssons Pack. Nu är han driv. Rakt av. Vad som bland annat utmärker Love Antell är hans uppenbara sociala medvetenhet, och det är nog just därför han även greppade gitarren bredvid Per Persson. Antells popprosa har samma andemening som en hiphop-låt om missförhållanden i amerikanska södern.

Som soloartist är Love Antell en otvungen lyriker som skildrar samhällets kontraster. I hans texter ryms Tompas bullar på 44:an, nybyggda sportarenor, romer "som lever under en bro" och dygnetrunt-öppna gym. Det är underbart att se livet genom Antells skygglappsfria ögon.

Att Love har valt att döpa sin skiva efter ett av slagorden från Occupy Wall Street går oss inte oberört förbi. Antells Stockholmsskildringar går rakt in i hjärtat, vare sig du bor i huvudstaden eller inte. Vi vet alla hur det känns att vandra över asfalt som ingen kan känna lika väl som vi, och veta att den är vår. Den råa romantik som får breda ut sig och ta ordentlig plats på solodebuten är så otvungen, begåvad och naturlig att det inte går att värja sig.

"För varje album han gör, desto tydligare framstår det att Love Antell - som tidigare gjort skivor under namnet Florence Valentin - är en av de främsta Stockholmsskildrarna i modern tid; fotografer, författare och journalister inräknade" - Jan Gradvall

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Love Antell

Södra Teatern

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1–3

Spara intressen för Love Antell
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Love Antell

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Love Antell

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Södra Bar
Bistro med utsikt
Bar / Restaurang Södra Sällskapet
Favoriter ur det franska och svenska
Restaurang Etablissemanget
Husman och franskt på Södra Teatern
Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Jag söker
Laddar guider...