Evenemanget har varit

Maria Minerva

Nattklubb

Maria Minerva

Maria Minerva Kägelbanan

Kägelbanan

Psykedeliska ballader som svävar

Maria Minerva, USAs främsta DJ: Total Freedom och OND TON.

Maria Minervas musik svävar och flyter runt. Den är svårfångad men hela tiden tankeväckande. Sedan Maria Minerva började göra musik 2010 har hon utvecklat ett sound som tar bitar av tidig experimentell dansmusik och house och sätter ihop med techno och mer sentida elektronisk musik.

Maria Minervas psykedeliska ballader är kantiga, neurotiska och aggressiva snarare än drömska. "I’m exploring the idea of the ‘female loser’, which is new territory for pop", förklarar hon i en intervju med NY Times. Det är ofta dansant och party, men på ett annat sätt än vad man kanske är van vid. Hur det än blir vågar vi utlova en minnesvärd kväll.

Maria Minervas andra album Will happiness find me kom i augusti 2012. I oktober 2012 släpptes The integration LP som är ett samarbete med amerikanska LA Vampires. Båda utgivna på Not Not Fun Records.


Total Freedom (USA), aka Ashland Mines, rankas i undergroundkretsar allmänt som LAs, t o m hela USAs, för närvarande främsta DJ. I LA har Ashland har kurerat tre av de senaste årens mest omtalande klubbar, Mustache Mondays, GROWN och WILDNESS. Den sistnämnda skildras i en prisbelönt dokumentär av Wu Tsang från 2012. Som en av grundarna av musiklabeln och konstnärskollektivet Fade to Mind har Ashland samarbetat med ett brett spektrum av artister och tastemakers, allt från Nguzunguzu och Gang Gang Dance till Ryan Trecartin och Jonny Mandabach. Total Freedom var i stan för första gången i höstas, klubbstockholm buzzar fortfarande om hans sprudlande och bastunga set på invigningen av galleri Revenue 79.

OND TON
Ur Skärvor av techno, house, och drone reser sig OND TON och skapar dansmusik för ödsliga dansgolv. OND TON är Hugo Lundberg som i höstas släppte en kassett på engelska Opal Tapes.

Kvällen är ett samarbete med Kärleksdöden och Revenue, ett samarbete som tidigare gett er bla How to Dress Well och Grimes; och som vi också gör Egyptian Hip Hop med senare i februari.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Maria Minerva

Södra Teatern

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1–3

Spara intressen för Maria Minerva
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Maria Minerva

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Maria Minerva

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Marie Laveau Bar
Bar och drinkar vid Hornsgatan
Nattklubb Collage
Born 1985, Reborn 2014
Nattklubb Spy Bar
Elektroniskt och rock på Stureplan
Nattklubb Soul
Fasching
Jag söker
Laddar guider...