Evenemanget har varit

Musikafton i Cornelius anda

Konsert

Musikafton i Cornelius anda

Musikafton i Cornelius anda Etablissemanget

Etablissemanget

Cornelissällskapets omtyckta kvällar

Loke Nyberg blev en gång på en festivalscen presenterad som "undergroundvisans hänförare". Ett epitet som sedan hängt med och som stämmer ganska bra på Loke som artist och på det sätt han valt att jobba med sin musik. Under sitt flitiga turnerande har han kommit att bli mycket uppskattad för sina genomarbetade texter och sin mycket fokuserade men också spontana scenpersonlighet.

Fröken Underbar med den sjungande låtskrivaren Sandra Vilppala i fronten, är ett genreexperiment med skarpt fokus på texterna, djupaste högt och allvarligaste eufori. Fröken Underbar består av Sandra Vilppala: text, musik, sång. Ulf Jonsson: bas, kör. Pia Påltoft: munspel, piano, klockspel, Petra Lundberg Bouquelon: sax, piano, melodika, dragspel. Mattias Ljung: gitarr, Daniel Trobell: trummor, slagverk.

Kristian von Svensson är en mångsidig man som har gjort mängder med skivor, skrivit prisbelönta böcker och är en mästare på att blanda musik och åsikter till tänkvärd underhållning. Kristian är kanske inte så känd i Stockholm men hemma i Malmö är han en legend.

Erica Falk, det började med att hon satte ihop duplo-klossarna till mikrofoner och sjöng sånger med så otäcka fraser att mamma förbjöd henne att sjunga dem. Massor av år senare lärde hon sig spela på sin ostämda gitarr som saknade två strängar, så för att kompensera detta sjöng hon högt och spelade lågt. Började spela progg med kompisar och skrev sånger med de vackraste intentioner att beskriva baksidorna av att arbeta och inordna sin tillvaro i Svenssonlivet. Till Ericas förnärmelse roade dessa seriösa försök till samhällskritik åhörarna oerhört. Det var först senare som hon insåg att det är humorn och självdistansen som får oss att komma vidare efter att ha skrapat knän och armbågar på de där kullerbyttorna man aldrig slutar med. När hon började skriva igen flera år senare handlade sångerna helt plötsligt om relationerna mellan oss och relationerna mellan oss och omvärlden.

David Tallroth som tidigare har spelat med bland andra Urga, Harv och Sofia Karlsson. De senaste åren har man kunnat uppleva David Tallroth bredvid Lars Demian och bakom ett batteri av trummor, gitarrer, tubor och trumpeter. För första första gången David framför sånger ur den mystiska, underjordiska verksamheten Statens Bordeller.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Musikafton i Cornelius anda

Södra Teatern

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke torg

Spara intressen för Musikafton i Cornelius anda
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Musikafton i Cornelius anda

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Musikafton i Cornelius anda

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Etablissemanget
Husman och franskt på Södra Teatern
Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Jag söker
Laddar guider...