Evenemanget har varit

New Tide Orchestra

Konsert

New Tide Orchestra
Kägelbanan

Argentinska tango med klassisk barock och fri improvisation

New Tide Orquesta är ett av Sveriges mest spännande liveakter. Under 16 års turnerande i hela världen har bandet hittat sin roll som den ständiga outsidern. På en rockklubb i Moskva, jazzfestival i Europa, tangoklubb i Buenos Aires eller konserthus i Kina. NTO tar alltid sin publik med storm och visar om och om igen att genre bara är ett ord.

När gruppen startade 1996 kallades den New Tango Orquesta och det är under det namnet gruppen gjort sig kända världen över. Influenserna från den moderna argentinska tangon hörs fortfarande men under de 16 intensiva år som gruppen turnerat och gett ut skivor har tangokostymen till slut blivit för trång och förpassats till garderoben. Ut kliver New Tide Orquesta och influenserna har breddats till att även innefatta modern minimalism, klassisk barock och fri improvisation.

Bandet utnämndes till årets grupp på den första folk- och världsmusikgalan och varken press eller publik sparar på superlativen när NTO’s konserter ska beskrivas. Så här skrev G-Ps recensent efter en konsert i Göteborg nyligen:

Det är smockfullt och trångt på Nefertiti. Det är svettigt och, till bristningsgränsen, packat med beundrande blickar, andaktsfull respekt och saliga leenden. Och ändå tycker jag att New Tango Orquesta förtjänar mer. Mer kärlek och mer uppskattning. För så förbannat bra har gruppen lyckats bli. Så samspelta, självklara och rara är de att de jobbat ihop till stående ovationer från gråtmilda konserthus, tusenmannapublik och villkorslös kapitulation.

NTO har en bred och trogen publik både i Sverige och internationellt. En konsert med NTO har alltid något magiskt över sig. Laddat, koncentrerat, innerligt och spännande.

Hösten 2012 släpps NTO’s nya skiva How To Climb A Mountain.

Medlemmar: Per Störby - bandoneon, Livet Nord - fiol, Thomas Gustavsson - piano, Johanna Dahl - cello, Josef Kallerdahl - bas, Peter Gran - elgitar

Entré: 195 kr (inkl. serviceavgift)
Åldersgräns: 18 år
Dörrar öppnar 19:00.
Södra Teaterns barer och restauranger öppnar 17:00.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av New Tide Orchestra

Södra Teatern

Pris

195 kr

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1–3

Spara intressen för New Tide Orchestra
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för New Tide Orchestra

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för New Tide Orchestra

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Jag söker
Laddar guider...