Evenemanget har varit

P1 om

Föredrag & Samhälle

P1 om
Fantasi på Södra Teatern

Ett ämne, fyra talare, 12 minuter var

Mitt i nobelveckan funderar P1 över nyttan av fantasi. På vilket sätt påverkas livet och samhället av den mänskliga förmågan att kunna föreställa sig att något är möjligt? Ordet är fritt och fantasin har inga gränser - välkommen till en inspirerande kväll.

Fyra gäster får tolv minuter var att tala om ämnet fantasi. Utan att bli avbrutna eller motsagda. P1 OM är radiokanalen P1s sceniska gestalt. Ett tillfälle där tanken, snarare än åsikten, får ta plats.

Kvällens talare är:
Bodil Malmsten, författare, poet och dramatiker. Aktuell i höst med sin femte kritikerrosade loggbok "Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig". Hur tänker du gå till attack mot begreppet fantasi, Bodil? "Finns bara en sak att säga - jag kommer att ta mig an det. Det kommer inte att finnas så mycket som ett f kvar av fantasi när jag är färdig med ämnet."

Navid Modiri, driver toleransprojektet Sverige 3.0 och kommunikationsbyrån Doost. Släpper skiva med "Navid Modiri & Gudarna" i höst. För sin blogg "365 saker du kan göra" fick han Stora bloggpriset. Han är en mycket uppskattad föreläsare med idéer som vidgar världen. I vars och ens fantasi finns frön som kan förändra ett helt samhälle. Hur det går till, är ämnet för Navids föredrag.

Simon Kyaga, överläkare i psykiatri som bland annat forskar på kopplingen mellan kreativitet och psykoser. Efter att ha mött flera patienter med exceptionell kreativ begåvning blev han intresserad av den gamla myten om en nära relation mellan genialitet och galenskap. Om fantasin som kraft och fälla - och inte minst som förutsättning för forskningsarbetet.

Stina Wollter, konstnär, lärare och radiopratare. Ser sig själv som en existentiell sopsorterare i samtiden; plockar upp och reder ut världen genom bildskapandet. I sin ateljé gör hon inre resor som sedan tvingas ut i platta bilder. Om fantasins roll på själens irrfärder och om hur man som människa blir kompis med sin egen fantasiförmåga som livsnödvändig strategi.

Välkomna till en kväll där fyra personer får tala till punkt och där du är inbjuden att lyssna!

Kvällen presenteras av Sveriges Radios Johar Bendjelloul, programledare för P1 Morgon. För musiken står Mary N’diaye.

Fri entré
Längd: ca 1,5 timme, utan paus.
Södra Teaterns barer och restaurang öppnar 17:00.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av P1 om

Södra Teatern

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke torg

Spara intressen för P1 om
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för P1 om

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för P1 om

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Södra Bar
Bistro med utsikt
Bar / Restaurang Södra Sällskapet
Favoriter ur det franska och svenska
Restaurang Etablissemanget
Husman och franskt på Södra Teatern
Jag söker
Laddar guider...