Evenemanget har varit

Rokia Traoré

Konsert

Rokia Traoré
Guider
Terrassen Södra Teatern

Afrikansk driven rock med angeläget budskap

"It really doesn’t get much better than this in today’s African music. Rokia’s work - both recorded and live - is exciting, surprising and always perfectly executed". Songlines

Rokia Traoré är en av de mest innovativa singer songwriter i Afrika idag. Hon fick sitt internationella genombrott på en festival i Frankrike 1997 och 2009 mottog hon den franska Grammyn Victoires de la Musique.

Rokia Traorés musik bär många spår från hemlandet Mali, n’gonin (västafrikansk luta) är självklar, språket och som cirkulära gitarrfigurerna men själva soundet är helt klart internationellt. Till fullo mästrar Rokia blandningen av det traditionella med det moderna och skapar en egen genre. Det sista albumet Beautiful Africa är producerat av PJ Harveys ständige sidekick John Parish. Genom producentvalet säkerställde Rokia Traoré övergången från det akustiska bluesiga soundet som genomsyrat dom tidigare albumen till ett rockigare sound.

Beautiful Africa är en odé till hemlandet. Det rymmer både ilska gentemot landets rådande politiska och humanitära kaos, stor sorg över sharialagarna som fördömer musiken, ett faktum som tvingat sångerskan till Paris, men även stor kärlek till kontinenten. Alltigenom förmedlar Rokias röst ilska, driv, kämparglöd, sorg och en del glädje.

Lika säkert som hon dominerar genrerna blues, västafrikanskt, rock och jazz byter Rokia språk som hon aldrig gjort annat. Kanske är det uppväxten som dotter till en diplomat och mötet med olika kulturer som gett henne begåvningen. Vilket språk hon än väljer för sångerna är det en stark, stolt, elegant sångerska och en mästerlig gitarrist som Södra Teatern med glädje varmt välkomnar.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Rokia Traoré

Södra Teatern

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke torg 3

Spara intressen för Rokia Traoré
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Rokia Traoré

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Rokia Traoré

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Södra Bar
Bistro med utsikt
Bar / Restaurang Södra Sällskapet
Favoriter ur det franska och svenska
Restaurang Etablissemanget
Husman och franskt på Södra Teatern
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Jag söker
Laddar guider...