Evenemanget har varit

Say something

Scen & Teater

Say something

Say something h2dance på Kägelbanan

h2dance på Kägelbanan

Politiska och sociala frågeställningar gestaltas med dans och kör

Say Something lyder den uppmanande titeln på ett nytt verk av Londonbaserade danskompaniet h2dance som kommer till Göteborg och Stockholm i november. Say Something består av lika delar sång, musik och dans och är ett samarbete med körerna Rabalder i Göteborg och Basta i Stockholm. Det handlar om grupptryck, sociala koder och yttrandefrihet. Hur fri och villig är man egentligen att uttrycka sin mening i en grupp? Publiken får givetvis säga sitt. Men kommer de att göra det när det kommer till kritan?

h2dance består av Hanna Gillgren från Sverige och Heidi Rustgaard från Norge som bor och arbetar i London. Genomgående tema i deras verk är politiska och sociala frågeställningar som de gestaltar med både allvar och humor. Allt sedan det kritikerrosade verket To Die for (2007) som handlade om den framväxande extremismen och om hur människor beter sig mot varandra i en grupp, har Hanna och Heidi fortsatt att intressera sig för gruppdynamik. Tillsammans med kompositören Sylvia Hallett har de hittat ett sätt att utforska ämnet genom att kombinera dans, sång och musik till ett interaktivt multiverk. Say Something hade premiär på The Place i London i februari 2011.

I Stockholm visas Say Something den 15 och 16 november på Kägelbanan/Södra Teatern i samarbete med kören Basta. Basta arbetar redan med ett sceniskt utvecklat uttryckssätt på sina konserter där både sång och koreografi ingår.
- Say Something tar kombinationen rörelse och körsång ett steg längre genom att blanda in ren dans och dansare och det gjorde oss nyfikna, säger körens ledare Emma Anstey.

Say Something stöds av Nordic Arts and Culture Fund, Statens Kulturråd, Norskt Kulturråd, Buskerud Fylkeskommune, Säffle Kommun, Dans i Värmland, Arts and Grants Kensington and Chelsea, Dance Digital and Royal Norwegian Embassy, London.

Fotograf: Benedict Johnson

Lägg till en tagg
Arrangör av Say something

Södra Teatern

Pris

100 kr

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1–3

Spara intressen för Say something
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Say something

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Say something

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Scen & Teater Winterreise
Teater Galeasen sätter upp Winterreise
Scen & Teater / Bokbara Upplevelser Hamlet
Tiden är ur led på Teater Galeasen.
Scen & Teater Maffia Comedy
Stand up på Scandic Malmen
Scen & Teater / Bokbara Upplevelser Flyktdjur
Teater Galeasen sätter upp det nyskrivna
Jag söker
Laddar guider...