Evenemanget har varit

She's blonde like me

Film

She's blonde like me

She's blonde like me Kvinnodagsfirande med Doc

Kvinnodagsfirande med Doc Lounge och Bang

Doc Lounge: SHE’S BLONDE LIKE ME

Film Doc Lounge och Bang bjuder på tidernas bästa kvinnodagsfirande

SHE’S BLONDE LIKE ME (2011, Sverige, 90 min)

Konstnären Fia-Stina Sandlund och skådespelerskan Alexandra Dahlström möts på Arlanda flygplats en dag i juni för en provfilmning. Tre dagar senare ska de göra en performance på Venedigbinnalen i form av en intervju. Alexandra ska i rollen som Julie svara på frågor om Fia-Stina Sandlunds spelfilmsprojekt “She’s Wild Again Tonight" - som är en samtida tolkning av August Strindbergs berömda pjäs Fröken Julie.
Under tre dagar filmas allt förarbete inför intervjun. Fia-Stina sätter in Alexandra i projektet samt karaktären Julie. Det visar sig att Alexandra, precis som Fia-Stina, har många likheter med karaktären de försöker skapa - de har båda känt sig stigmatiserade i rollen som radikala feminister. Alexandra som den rebelliska tonårstjejen från Lukas Moodyssons Fucking Åmål, Fia-Stina som konstnären som kuppade Fröken Sverige-tävlingen i direktsänd TV år 2001. Under tiden Fia-Stina och Alexandra pluggar, repeterar, och delar solskyddsfaktor byggs ett unikt förtroende upp. Alla förberedelser filmas som en del av provfilmningen. Vid dagen för performancen är förväntningarna på topp. Men - plötsligt inträffar en smärre katastrof som gör att framträdandet tar en oväntad vändning. Kan det vara Strindberg som spökar?"

REGISSÖR: Fia-Stina Sandlund
Q&A: Fia-Stina Sandlund
FILMEN VISAS SOM EN DEL AV BANGS 20-ÅRSFEST!

Doc Lounge Sthlm teamar upp med Bang för att göra tidernas bästa kvinnodagsfirande (plus tidningens 20-årsfest)! Förutom She’s Blonde Like Me så kommer kvällen att bjuda på massa mer film tillsammans med femenistiska distributionsbolaget Cinenova och dans, djs och bästa musiken. Får tyvärr inte avslöja band och namn ännu men snart snart snart kommer det och ingen kommer att bli besviken….

Bang lägger tonåren bakom sig och firar med en feministisk festival den 8-9 mars på Södra teatern. Det blir extra tjockt jubileumsnummer, band, performances, film, workshops och diskussioner - och en Grand Finale. Festivalen fokuserar på feminismen som en kraft mot rasism, nationalism och intolerans.

Lägg till en tagg
Arrangör av She's blonde like me

Södra Teatern

Pris

70 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1

Spara intressen för She's blonde like me
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för She's blonde like me

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för She's blonde like me

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar Vampire Lounge
Cocktailbar på Söder
Film / Matkultur Filmfrukost
Biografteatern Rio
Film / Barn & Familj Babybio
Bio för föräldralediga på Biografteatern
Jag söker
Laddar guider...