Evenemanget har varit

The Handsome Family

Konsert

The Handsome Family

The Handsome Family Med Josh T Pearson på

Med Josh T Pearson på Kägelbanan

The Handsome Family & Josh T Pearson [USA]

Två band - en kväll

I maj blir det en helkväll i americanans tecken på Kägelbanan när det bjuds på både The Handsome Family och Josh T. Pearson!

The Handsome Family
Så är altcountryns Familjen Adams, tillika det udda, äkta paret Sparks, tillbaka för att roa och oroa med sina morbida och burleska historier om livets avigsidor. Musiken är en mörkare, närmast gothisk form av traditionell country och folkmusik där Brett Sparks mörka röst berättar makan Rennies texter på ett sätt som liknar Johnny Cash historieberättande om ond bråd död. Deras liveframträdanden innehåller en högt tilltagen dos galghumor, skratt fastnar i halsen och ersätts av en klump, men när tårarna fylls i ögonen är det lika ofta av skratt som gråt. Trots att parets märkliga mördarballader och södernlika goth-country känns som hämtad från Texas är de hemmahörande i Chicago och de har genom åren arbetat med andra Chicago-baserade storheter som Andrew Birdoch Jeff Tweedy (Wilco). De har länge varit ett av alt country och americana-genrens mest ansedda band och är älskade i pressen (förra plattan blev månadens americana-album i Uncut och de har genom åren fått toppbetyg och årets americanaplatta i bla Sonic, Mojo och Paste) och de är löjligt populära i annars så trendkänsliga UK. Senaste skivan "Scattered" är en samling med covers, överblivna låtar och demos.

Josh T. Pearson
I vår släpper Mute Texasbördige Josh T Pearsons debut "Last of the Country Gentlemen", ett mästerverk med moderna countryballader. Pearson bildade det kortlivade bandet Lift to Experience som 2001 släppte mästerverket "The Texas-Jerusalem Crossroads", innan de kort därefter splittrades. John Peel var så förtjust i bandet att han lät dem spela in tre sessions under fem månader. Sedan dess har Josh T Pearson bara släppt en inspelning, "I’m So Lonesome I Could Cry", en splitsingel med Dirty Three, och han är med på två låtar på Bat for Lashes "Fur and Gold". Men snart är det alltså dags för Pearsons efterlängtade återkomst och vi är glada att denne makalöse man är tillbaka på världens scener. "I come from a long line in history of dreamers/Each one more tired than the one before/All of us too poor to pay attention/Sweet dreamin' was all we could afford" Josh T.Pearson 2011

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av The Handsome Family

Södra Teatern

Pris

200 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.sodrateatern.com

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke Torg 1–3

Spara intressen för The Handsome Family
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för The Handsome Family

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för The Handsome Family

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Bar / Restaurang American Table Bar & Brasserie
Marcus Samuelsson på Hotel Clarion Sign
Jag söker
Laddar guider...