Evenemanget har varit

Visafton i Cornelis anda

Konsert

Visafton i Cornelis anda

Visafton i Cornelis anda Etablissemanget

Etablissemanget

Visafton i Cornelis anda

Helkväll fylld av visor

SÖN 1 APRIL

Kvällens artister: Ola Sandström, Kristall, BandAnna, Linda Söderström, Viktor Zethelius, Tina Wilhelmsson

Ola Sandström
Hos Ola Sandström står berättandet i centrum. Musiken är gitarristisk, svängig och fri, från tango till Nick Drake. Materialet är egenkomponerat eller nytolkat, visorna handlar om allt från misslyckade höftledsoperationer, becksvart kärlek till krångliga tågresor.

I tio års tid har Ola Sandström arbetat med att tonsätta dikter av Tomas Tranströmer. I februari 2012 släppte han albumet "Eldklotter - Ola Sandström sjunger Tomas Tranströmer". Ett album som fått strålande recensioner runt om i landet. Ola har bl a erhållit STIM-stipendiet och Olle Adolphson-stipendiet.

Kristall
Visgruppen Kristall är en trio med Anneli Holmgren Lomaeus (gitarr/sång), Gocki Sköld-Linge (rytminstrument) och Göran Floda Lomaeus (bas). När de blev grannar i Drottningholm tändes en gnista och gnistan tände en låga som brinner klar och blåvit för egna tonsättningar till svenska poeter och textförfattare. Trion har tonsatt Cornelis, Karin Boye och Kaj Beckman. 2011 kom deras första album, betitlat "Vandring". Alla texter är dikter av Kaj Beckman, som tonsatts av medlemmarna själva.

BandAnna
BandAnna är en trio från Uppsala som spelar egen svensk visa. Anna Brandberg (sång/melodika/munspel), Stefan Lindström (elgitarr/bas/sång) och Karl Brandberg (gitarr/sång). Vissa säger visa, andra säger punk.

Linda Söderström
Tillsammans med gruppen Bandlyst har Linda spelat på allt från anstalter, bibliotek och krogar till större festivalscener runt om i Sverige. Gitarren och munspelet är hennes trogna följeslagare, sångerna är oftast hennes egna, texterna alltid på svenska och strävan går mot det enkla, rena och ärliga.

Viktor Zethelius
Viktor älskar att spela bl a Cornelis låtar och gestalta dem på olika sätt. Förra året deltog han på Uppsalas Visfestival och deras tävling "Vis Upp" som resulterade i att han kommer att delta på årets festival som äger rum i augusti.

Tina Wilhelmsson
Kvällens konferencier. Tina kommer förutom att presentera artisterna bjuda på sång och musik. Tina som tidigare medverkat på Visafton både som konferencier, soloartist och tillsammans med Sofia Johnsson i visduon Narcissus, blandar musik, humor och allvar och gillar att vrida och vända på texter.

Entré: 150 kr, för medlemmar i Cornelis Vreeswijk-sällskapet 125 kr

Lägg till en tagg
Arrangör av Visafton i Cornelis anda

Södra Teatern

Pris

150 kr

Websida

http://www.sodrateatern.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mosebacke torg 3

Spara intressen för Visafton i Cornelis anda
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Visafton i Cornelis anda

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Visafton i Cornelis anda

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Etablissemanget
Husman och franskt på Södra Teatern
Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Jag söker
Laddar guider...