Evenemanget har varit

Beauty of Despair

Scen & Teater

Beauty of Despair

Beauty of Despair Quarto på Teater Giljotin

Quarto på Teater Giljotin

QUARTO: Beauty of Despair
Hopp, hot och humor med QUARTO

Det svenskbrasilianska kompaniet QUARTO presenterar performanceföreställningen Beauty of Despair på Teater Giljotin 9-19 september - en föreställning som är hoppfull, hotfull och humoristisk på samma gång.

QUARTO fortsätter att arbeta konstnärligt, filosofiskt och fysiskt i en ständigt pågående process och utforskar mellanmänskliga maktrelationer, frågeställningar om begreppet frihet och människans förhållande till naturen.

Någonstans på en odefinierad eller bortglömd plats, kollapsar ordningen som vi känner den. Två kroppar kastar sig handlöst mot kaosets avgrund, där allt kan gå förlorat. Vad har vi att förlora? Vad sätter oss i rörelse, får oss att reagera? Vad skall vi göra nu? Vad innebär frihet i vår samtid och vår framtid?

Arbetet med Beauty of Despair - Förtvivlans skönhet - kom att påverkas starkt av den naturkatastrof som drabbade Brasilien i januari 2011. QUARTOs Anna af Sillén de Mesquita och Leandro Zappala var på besök i sin hemstad Petrópolis när lerskreden och översvämningar ödelade livet för tusentals människor; en tragedi aldrig tidigare skådad i landet. Finns det en mening med att skapa konst i en situation när så många människor förlorat allt? Kan kanske konsten hjälpa, lyfta, befria?

Efter varje föreställning har publiken möjlighet att stanna kvar och lyssna till kvällens gäst. Gästsamtalen reflekterar över de tankar som föreställningen väcker. Gästerna är Fredrika Spindler, filosof och lektor vid Södertörns högskola, Lars-Göran Karlsson, kultursociolog och föreläsare vid Umeå universitet samt Sofia Näsström, doktorand i statsvetenskap vid Stockholms universitet. Samtalen varar ca 20 minuter.

QUARTO grundades 2003 av Leandro Zappala och Anna af Sillén de Mesquita. Beauty of Despair är den andra delen i den andra trilogin i QUARTOs fleråriga processarbete. Arbetet inleddes 2010 i Sverige under ett treårigt konstnärligt residens på Teater Giljotin, där gruppen utvecklar sin konstnärliga forskning inom scenkonst och filosofi. 2011 vidareutvecklades projektet under ett konstnärligt residens i Brasilien där nya samarbeten etablerades.

Beauty of Despair hade premiär 14 maj 2011 under MADE festivalen på NorrlandsOperan.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Beauty of Despair

Teater Giljotin

Telefonnummer

Websida

http://www.teatergiljotin.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Torsgatan 41

Spara intressen för Beauty of Despair
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Beauty of Despair

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Beauty of Despair

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Scen & Teater / Bokbara Upplevelser Flyktdjur
Teater Galeasen sätter upp det nyskrivna
Scen & Teater Winterreise
Teater Galeasen sätter upp Winterreise
Scen & Teater Omfamningar på Teater Galeasen
Pjäs av en av Rysslands främsta
Scen & Teater / Bokbara Upplevelser Hamlet
Tiden är ur led på Teater Galeasen.
Scen & Teater Maffia Comedy
Stand up på Scandic Malmen
Jag söker
Laddar guider...